Fotobanka.promitani.cz - obrázek

Velbloud dvouhrbý



   
Velbloud dvouhrbý
Velbloud dvouhrbý (lat. Camelus bactrianus či Camelus ferus) neboli "drabař" je blízkým příbuzným velblouda jednohrbého nazývaného též "dromedár". Oba jsou sudokopytníci a každý druh obývá jiný kout světa. Jednohrbí velbloudi žijí převážně v severní Africe a Arábii, dvouhrbí především ve střední Asii. Velbloudi jsou zvířata přizpůsobená na život v suchých oblastech a vydrží dlouhou dobu bez vody. Není to však tím, že si vodu nosí v hrbech, protože hrby jsou vyplněny tukovou tkání.
Foto © 2006 Martin Loew, Promitani.cz. Soubor: d01261.jpg

Místa a kategorie: Asie, Gobi, Chongorin-Els, Mongolsko, pouště, savci, sucho, velbloudi, zvířata
Diashow Bajkal

 Komentáře fotografie:

Inspiruje Vás tento obrázek? Líbí, nelíbí? Byli jste tam? Máte odtud zajímavý zážitek, radu, zkušenost?
Podělte se a přidejte svůj komentář: Pravidla komentářů

Omlouváme se, ale vkládání komentářů bylo z technických důvodů dočasně vypnuto.

   


Text a foto Martin Loew 2001-17 | Diashow | Vyvolání fotek | Kalendář z fotek | Fotodárky | MP3 | Tapety | Spořič | Informace o Irsku
Fotografie, cestopisy: Anglie | Irsko | Skotsko | Švýcarsko | Island | Slovensko | Petrohrad | Altaj | Bajkal | Mongolsko | Turecko | Maroko | Ekvádor | Patagonie | Havaj | Kalifornie | Aljaška | Západ USA – Oregon | Madagaskar | Madeira | Kamčatka | Americký severozápad | Kuba