Fotobanka.promitani.cz - obrázek

Jelen wapiti



   
Jelen wapiti
Jelen wapiti (Cervus canadensis) žije pouze v Severní Americe a východní Asii. "Wapiti" v řeči původního indiánského obyvatelstva znamená "světle zbarvená vysoká zvěř". Wapiti žije v lesích nebo na jejich okrajích. Živí se trávou, listy stromů, ale i jejich kůrou. Průměrně dosahuje váhy kolem 300 kg. Samci shazují své parohy během března, ale znovu jim začínají růst až v květnu.
Foto © 2010 Martin Loew, www.promitan. Soubor: d07680.jpg

Místa a kategorie: Aljaška, Kanada, Severní Amerika, Yukon Territory, zvířata, savci, jeleni, vysoká zvěř, parohy
Internetová fotosběrna

 Komentáře fotografie:

Inspiruje Vás tento obrázek? Líbí, nelíbí? Byli jste tam? Máte odtud zajímavý zážitek, radu, zkušenost?
Podělte se a přidejte svůj komentář: Pravidla komentářů

Omlouváme se, ale vkládání komentářů bylo z technických důvodů dočasně vypnuto.

   


Text a foto Martin Loew 2001-19 | Diashow | Vyvolání fotek | Kalendář z fotek | Fotodárky | MP3 | Tapety | Spořič | Informace o Irsku
Fotografie, cestopisy: Anglie | Irsko | Skotsko | Švýcarsko | Island | Slovensko | Petrohrad | Altaj | Bajkal | Mongolsko | Turecko | Maroko | Ekvádor | Patagonie | Havaj | Kalifornie | Aljaška | Západ USA – Oregon | Madagaskar | Madeira | Kamčatka | Americký severozápad | Kuba | Srí Lanka | Japonsko